Κυριακή 9 Μαρτίου 2008

ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ

OΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ «ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

5 ΜΑΡΤΙΟΥ 2008

Ελληνίδες Έλληνες, η καρδιά της Ελλάδας και του Έθνους χτυπάει απόψε εδώ। Υπάρχει κόσμος από όλη την Ελλάδα. Μια λαοθάλασσα με ελληνικές σημαίες, χιλιάδες κόσμου που φτάνει μέχρι το ξενοδοχείο «Μακεδονία», υπάρχει κόσμος. Είναι η ψυχή της Ελλάδας, είναι η ψυχή του Έθνους, είναι η ψυχή της Μακεδονίας εδώ παρούσα στο άγαλμα του Αλεξάνδρου για να πει «Το όνομα και η Ιστορία δεν διαπραγματεύονται». Από την Κρήτη μέχρι τη Θράκη και από την Κρήτη μέχρι τα Δωδεκάνησα πιστεύουμε ότι αυτή η χώρα δεν τεμαχίζεται, δεν ξεπουλιέται, δεν εκχωρείται στους Αμερικανούς, στο ΝΑΤΟ και σε εκείνους που θέλουν να δώσουν το όνομα και την Ιστορία στους Σκοπιανούς. Όλοι εμείς έχουμε μια κοινή αγωνία, ποια θα είναι η τύχη της Μακεδονίας.

Η Μακεδονία είναι Ελληνική, ας το ακούσει ο κος Νίμιτς, ο οποίος είχε την αυθάδεια ως Ύπατος αρμοστής του κ. Μπους, να φέρνει εδώ ονόματα όπως το «Ανεξάρτητη Δημοκρατία της Μακεδονίας» λες και εμείς εδώ είμαστε η Σκλαβωμένη. Αυτές είναι οι μεθοδεύσεις που γίνονται από τους Αμερικανούς και τους αξιωματούχους του ΝΑΤΟ που χαριεντίζονται με τον κ. Καραμανλή.

Ας το καταλάβουν, άλλα λένε οι ηγεσίες και άλλα λέει η Ψυχή των Ελλήνων, άλλα επιτάσσει ο λαός. Ο λαός είναι αμετακίνητος।

Όταν βρέθηκα πρόσωπο με πρόσωπο με τον Υπουργό Εξωτερικών των Σκοπίων στο Ευρωκοινοβούλιο του είπα, είμαι έτοιμος να σταματήσω τον πόλεμο που σας κάνω και να σας δώσω το όνομα αρκεί να μου βρείτε μια επιγραφή από τις 6।000 μαρμάρινες επιγραφές που υπάρχουν στη χώρα σας, που να είναι γραμμένη στα Σκοπιανά.

Έξη χιλιάδες (6.0000) επιγραφές μιλάνε ότι υπάρχει Ελλάδα και μόνο Ελλάδα.

Χαιρετίζω ένα μεγάλο Έλληνα και πατριώτη που αγαπά και αγωνίζεται για τη Θράκη και τη Μακεδονία, έναν επιχειρηματία που δεν ενδιαφέρεται να αυγατίσει τα λεφτά του αλλά να βοηθήσει την Πατρίδα του.

Κύριε Πρόδρομε Εμφιετζόγλου, καλώς ήρθατε στον λαό της Θεσσαλονίκης. Μας ενδυναμώνει η παρουσία σας. Είπα στον Σκοπιανό Πρωθυπουργό, έχει τρία θέατρα η Μακεδονία.

Έχει θέατρα η Μακεδονία, πείτε εάν σε ένα από αυτά τα θέατρα, πείτε αν ποτέ ανέβηκε τραγωδία πέραν του Σοφοκλέους, Ευριπίδους και του Αισχύλου.

Πείτε μου αν κάποιος Σκοπιανός έχει γράψει τραγωδία και παίχτηκε στα θέατρα της Μακεδονίας. Δεν υπάρχει καμία εγκυκλοπαίδεια στον κόσμο που να στηρίζει τις δικές τους θέσεις.

Συμφωνώ μαζί σας «Εδώ και τώρα Κώστα διώξε την Ντόρα» Όσοι φοβούνται πάνε και κοιμούνται, όσοι δεν φοβούνται είναι στην Πλατεία και φωνάζουν για την Ελληνική Μακεδονία. Θέλω τα ξένα τηλεοπτικά δίκτυα να πάρουν εικόνα για να δουν τι λέει ο λαός της Θεσσαλονίκης. Να ξέρει καλά η Κυβέρνηση της Ελλάδος και η Κυβέρνηση των Σκοπίων ότι όσο θα υπάρχει ο ΛΑ.Ο.Σ και ο Καρατζαφέρης στην Βουλή «Μακεδονία» θα λέγετε μόνο η Ελλάδα.

Εάν ο κ. Καραμανλής όπως απειλούσε στο ντιμπέιτ να πάει σε εκλογές αν δεν έχει αυτοδυναμία το κόμμα του, τώρα υπάρχει σοβαρότερος λόγος να πάει σε εκλογές, το Σκοπιανό. Εδώ και τώρα εκλογές. Να καταλάβουν οι Αμερικάνοι δεν υπάρχουν εντολοδόχοι όσο υπάρχουν πατριώτες Μακεδόνες. Μου λένε για το Βέτο γιατί ο κ. Καραμανλής πριν μπούμε εμείς στην Βουλή δεν είχε αναφέρει την λέξη «Βέτο» μόλις μπήκαμε στην Βουλή θυμήθηκε την λέξη Βέτο! Γιατί εσείς του το είπατε με την είσοδό μας στην Βουλή.

Χαιρετίζω μέσα από την καρδιά μου εκείνους που κρατάνε τις σημαίες της Σερβίας και της Ρωσίας στην πλατεία και διαβεβαιώνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε Κόσοβο και τεμαχισμό της Ελλάδας.

Η Μακεδονία είναι η Ελλάδα! Η Ελλάδα είναι η Μακεδονία! Μακεδόνες θυμάμαι το δάκρυ του Εθνάρχη, του μεγάλου ηγέτη Κωνσταντίνου Καραμανλή που δακρύζοντας έλεγε η «Μακεδονία είναι Ελληνική» Εμείς τιμούμε αυτό το δάκρυ.

Όπως είπα και προχθές στην Βουλή στον Γιώργο Παπανδρέου ότι ο πατέρας του ο μεγάλος Ανδρέας Παπανδρέου είχε πει ότι «όχημα αλυτρωτισμού είναι η Μακεδονία και δεν μπορώ να το επιτρέψω» Ο Ανδρέας μπορούσε ο Γιωργάκης δεν μπορεί! Εάν δεν μπορούν να είναι άξιοι κληρονόμοι εκείνων που τους γέννησαν και τους ανάδειξαν τότε να παραμερίσουν και να έρθουν εκείνοι που έχουν ψυχή, καρδιά και το δείχνουν!

Ζητώ από αυτούς που θέλουν να μπουν σε Ευρώπη και ΝΑΤΟ ότι θα «καλοπεράσουν» όταν τελειώσουν «το μήνα του μέλιτος» με τους Αμερικάνους. Έτσι μας είχαν και εμάς το ΄48, ΄49,΄50 τώρα μας έχουν στην απέξω. Αν λοιπόν πιστεύουν στην Δημοκρατία και θέλουν να μπουν στην Ευρώπη εγώ καλώ τον Πρωθυπουργό τους ή τους Υπουργούς τους σε μία δημόσια συνάντηση με Ελληνικά και Σκοπιανά κανάλια να δούμε με επιχειρήματα ότι η Μακεδονία είναι Ελληνική και Ιστορικά δεν υπάρχει καμία αμφιβολία.

Βλέπω κάποιους Πολιτικούς κοκοβιούς να είναι έτοιμοι να οπισθοχωρήσουν αλλά να ξέρουν ότι οι Έλληνες θα είναι αμείλικτοι σε αυτούς που θέλουν να δώσουν το όνομα «Μακεδονία» στα Σκόπια. Να καταλάβουν ότι είμαστε αποφασισμένοι, να καταλάβουν ότι εδώ δεν είναι απλά φίλοι και μέλη ενός κόμματος. Να καταλάβουν ότι ο κόσμος που είναι εδώ από το Λευκό Πύργο μέχρι το « Μακεδονία Παλλάς» μέχρι το λιμάνι είναι η ψυχή της Ελλάδας. Εκτός βεβαίως αν κάποιοι πουν ότι όλοι εσείς είστε φίλοι του ΛΑ.Ο.Σ, αν γίναμε τόσοι πολλοί να πάμε σε εκλογές! Αλλά πιστεύω ότι είστε φίλοι όλων των κομμάτων γιατί καλοί Έλληνες υπάρχουν σε όλα τα κόμματα.

Για το δράμα που συναντάμε σήμερα να ξέρετε έχουν συνεργήσει πάρα πολλοί από το 1924. Έχω στα χέρια μου τον «Ριζοσπάστη» και θα τον δείτε το Σάββατο στην «Άλφα Ένα» Το 1924 αποφάσισε η Κομμουνιστική διεθνής η «Μακεδονία του Αιγαίου» να ενωθεί και να γίνει ανεξάρτητο κράτος. Για αυτά η κ. Αλέκα Παπαρήγα ακόμα δεν έχει ανακαλέσει.

Γνωρίζουμε τα εγκλήματα της Κυβέρνησης της ΝΔ αλλά και του ΠΑΣΟΚ.

Το 1992 υπάρχει η απόφαση του Γκιμαράες, μου την έφερε ο Πρέσβης ο κ. Γιώργος Γεωργίου που ήταν παρών τότε. Το χαρτί που μου έδειξε έλεγε ότι δεν μπορεί το κρατίδιο να μπει στην Ευρώπη με το όνομα «Μακεδονία» Τι άλλαξε μέσα σε 15 χρόνια; Μήπως τα λάθη των Κυβερνήσεων άλλαξαν την Ευρώπη. Νιάτα της Θεσσαλονίκης, 4 χρόνια που ήμουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν επέτρεψα σε κανέναν να πει το όνομα «Μακεδονία». Τους έλεγα ότι λέγεται «FYROM» και το είχα επιβάλλει 4 χρόνια. Αλλά όταν πήγε ο Σκοπιανός Πρόεδρος να επισκεφτεί τον ΟΗΕ πριν λίγους μήνες προσφώνησαν την χώρα του « Δημοκρατία της Μακεδονίας» την ίδια ώρα που η κ. Ντόρα Μπακογιάννη έφευγε για το αεροδρόμιο.

Εάν υπηρετήσουμε με ψυχή και καρδιά θα βγούμε κερδισμένοι. Είπα στον Κώστα Καραμανλή και στην κ. Μπακογιάννη ότι 17 χρόνια οι Σκοπιανοί και οι Αμερικάνοι δεν είχαν καμία πρεμούρα. Τώρα γιατί έχουν πρεμούρα; Γιατί ο Αμερικάνος θέλει να φέρει το ΝΑΤΟ εδώ στην περιοχή μας, στο υπογάστριο της Ρωσίας, μίας Ρωσίας που διεισδύει ενεργειακά εις την Ευρώπη και ξέρει ο Αμερικανός ότι αν χάσει την κυριαρχία στην Ευρώπη έχασε την κυριαρχία του κόσμου.

Από την άλλη πλευρά οι Σκοπιανοί έχουν κολοπιλάλες γιατί ξέρουν ότι το πραξικόπημα που έγινε στο Κόσοβο μπορεί να ανοίξει την πόρτα και για το Τέτοβο και θέλουν πάση θυσία στην καταιγίδα που έρχεται να προλάβουν να φωλιάσουν. Εάν λοιπόν αυτοί θέλουν να βρούνε λύση δεν θα την βρούνε από την υποχωρητικότητα του Καραμανλή. Τώρα μπορούμε να τους χορέψουμε, να κερδίσουμε το έδαφος που χάσαμε εδώ και χρόνια. Πως φτάσαμε έως εδώ; Αυτό το κομμάτι λεγόταν Βαρντάσκα!

Πληρώνουμε τον Τσώρτσιλ. Όταν ο Τσώρτσιλ ήθελε μετά τον πόλεμο να τραβήξει τον γείτονα από την αγκαλιά του Στάλιν, του άνοιξε την όρεξη για την Μακεδονία. Έτσι σε μία νύχτα ονόμασε « Μακεδονία» αυτή την επαρχία. Δεν αντιστάθηκε κανείς. Γιατί μας έλεγε ο Αμερικάνος «μην τα βάζετε με τον Τίτο αφού έφυγε από τον Κομμουνισμό και την Σοβιετική Ένωση». Και εμείς ως όργανα των Αμερικάνων δεν είπαμε τίποτα αυτά τα 50 χρόνια. Επομένως τώρα δεν πρέπει να σιωπήσουμε, πρέπει να φωνάξουμε.

Ακούω το βέτο.

Ελληνίδες και Έλληνες το βέτο δεν μας ικανοποιεί. Γιατί σε έξι μήνες ο Αμερικανός θα δημιουργήσει τις ανάλογες πιέσεις και μεθοδεύσεις, ώστε αυτή ή κάποια άλλη αδύναμη Κυβέρνηση να κάνει άρση του βέτο και να ξαναβρεθούμε πάλι στο τούνελ.

Η πρότασή μας είναι να γίνει το Βέτο, αλλά να έρθει και στο Ελληνικό Κοινοβούλιο σχετικός νόμος, που να λέει, πως οποιαδήποτε νέα ένταξη χώρας στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ θα επικυρώνεται από τον κυρίαρχο ελληνικό λαό, και όχι από το Κοινοβούλιο όπως γίνεται μέχρι σήμερα.

Ας έρθουν μετά τα Σκόπια και η Τουρκία να πάρουν την ψήφο μας.

Αυτή είναι η θωράκιση και η εγγύηση για το αποτέλεσμα που θέλουμε. Ο Καραμανλής και ο Ρουσόπουλος διαβάζουν κάθε μέρα δημοσκοπήσεις και βλέπουν ότι το 88% των Ελλήνων δεν θέλουν σύνθετη ονομασία. Αυτός ο λαός είναι στις πλατείες, παρακολουθεί από το σπίτι του και συστοιχίζεται στον αγώνα που δίνει ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός.

Εάν θέλει ο κ Νίμιτς να φύγει από τη χώρα μας με κάτι αυθεντικό και αληθινό, να έρθει στην πλατεία να ακούσει τους Έλληνες. Έμαθα ότι παρακολουθεί από το ξενοδοχείο του το συλλαλητήριο.

«Κύριε Νίμιτς,
Αυτή είναι η Ελλάδα, αυτή είναι η Μακεδονία. Αυτός ο τόπος, με αυτό το πάθος είναι παρών 5.000 χρόνια. Είμαστε και θα είμαστε παρόντες στην Ιστορία γιατί έχουμε την ψυχή μας. Έχουμε μια μεγάλη κληρονομιά. Εμείς οι Έλληνες ερχόμαστε από πολύ μακριά και πρέπει να πάμε ακόμη μακρύτερα. Και θα πάμε μακρύτερα! Έχουμε το Πνεύμα και τον Πολιτισμό μας, έχουμε την Παιδεία μας.»

Βέβαια άλλος ο Πολιτισμός που εννοούμε και άλλος ο Πολιτισμός του Καραμανλή και του Ζαχόπουλου. Ο δικός μας Πολιτισμός είναι γραμμένος στην καρδιά μας και δεν πηδάει από μπαλκόνια. Ο Πολιτισμός μας είναι η Σημαία μας και το Φως μας. Ο Οδηγός μας για να κατακτήσουμε για άλλη μια φορά, με το Πνεύμα, με την Ψυχή και με τα Γράμματα την Παγκόσμια Κοινωνία.

Οι μεγάλοι Σεφέρης και Ελύτης έχουν Νόμπελ Λογοτεχνίας. Ο Ελύτης πριν από 15 χρόνια υπέγραφε το κείμενο που απεστάλη στον τότε Πρόεδρο της ΕΕ, όπου κατέληγε «Καταλάβετε το κ Ντελόρ, το Όνομά μας είναι η Ψυχή μας!».

Σήμερα πρέπει να το επαναλάβουμε: «Το Όνομά μας είναι η Ψυχή μας!».

Εάν οι Κυβερνώντες θέλουν, μπορούν. Ας μην ακούσουν εμένα ή αυτήν την πλατεία ή τον δικό σας πόνο, ας ακούσουν όμως αυτά που έγραψε ο μεγάλος Μίκης Θεοδωράκης. Ο οποίος επίσης στέλνει ένα μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση με τα τραγούδια του. «Τη Ρωμιοσύνη μην την κλαις»!.

Η Ρωμιοσύνη είναι σήμερα στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και δεν χαρίζεται! Δεν χαρίζουμε την Ιστορία.

Η Μακεδονία είναι Ελληνική, και αυτό, δεν μπορεί να είναι απόφαση Αμερικανική. Ας το καταλάβουν επιτέλους!

Η Ιστορία αυτού του τόπου γράφεται με «Όχι» και όχι με «Ναι-Ναίκους».

Ελληνίδες Έλληνες, η ψυχή μου είναι ανυποχώρητη και χαλυβδώνεται από εσάς. Δεν θα κάνουμε πίσω, δεν θα χαρίσουμε το όνομα. Δεν θα δώσουμε τα Ιερά της Πατρίδας. Είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι να αγωνιστούμε για την Αλήθεια.

Η Ελλάδα δεν κάνει πίσω και δεν είναι δυνατόν να εκβιάζεται και να βιάζεται από κανέναν.

Ανέφερα στη Βουλή πως δεν ξέρω αν το προϊόν των υποκλοπών, είναι τέτοιο που να κάνει τον κ Καραμανλή να υποκύπτει. Δεν δέχομαι ότι μπορεί κάτι τέτοιο να συμβαίνει, αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι δε δέχεται πιέσεις από κάποιους για το όνομα. Είναι πιο τίμιο να βγει και να πει στους Έλληνες: «Πιέζομαι και εκβιάζομαι».Τότε όλοι θα είμαστε μαζί του αν τολμήσει να πει το μεγάλο «Όχι».

Αυτό το «Όχι» που δόξασε την Ελλάδα, που ακούστηκε το ’40, που ακούστηκε το ’12 και το ’13.

Δεν είναι δυνατόν σήμερα, το 2008, η Ελλάδα να συμπεριφέρεται έτσι στον Μεγάλο Στρατηλάτη, στον Ένδοξο Πρόγονο, δεν είναι δυνατόν να μην έχει στην Πρωτεύουσά της έναν ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Καλώ δημόσια τον κ Κακλαμάνη, Δήμαρχο της Αθήνας, και δίνω 50.000 ευρώ για να ξεκινήσει το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Αθήνα. Δεν μπορεί αυτόν τον Μεγάλο Οραματιστή της Ελλάδος να μην τον έχουμε στην Αθήνα. Είναι αδιανόητο να έχει η Αθήνα στρατηγούς της Λατινικής Αμερικής και να μην έχουμε ένα άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Είμαστε υπερήφανοι για την Ιστορία μας και δεν ντρεπόμαστε, είμαστε υπερήφανοι για αυτά που κουβαλάμε. Και λέω προς όλους τους γείτονες, προς ανατολάς, βορρά και δυσμάς. Ποιος είναι ο δικός τους Όμηρος, Ιπποκράτης, Αριστοτέλης, Σωκράτης, Πλάτων, Σοφοκλής, Αριστοφάνης; Εμείς έχουμε καταθέσει τον οβολόν μας στην Παγκόσμια Κοινότητα, ανεξάρτητα εάν κάποιοι δεν θέλουν να το καταλάβουν.

Μου είπαν παλαιότερα στην Ευρώπη, όταν διεκδικούσα χρήματα για τους αγρότες, «όλο ζητάτε εσείς οι Έλληνες». Τους είπα «χρωστάτε τα δίδακτρα που σας μάθαμε γράμματα».

Εάν κλείσουμε την Ελλάδα στην καρδιά μας δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Μπορούμε να γίνουμε πιο ισχυροί και πιο δυνατοί, διαθέτουμε Πνεύμα και Πολιτισμό, όμως κάποιοι είναι φοβισμένοι. Όμως, όποιος φοβάται πέφτει και κοιμάται. Εάν κάποιος πιστεύει ότι έχει δίκιο το διεκδικεί.

Αυτό είπα στην κα Μπακογιάννη όταν πήγα να ενημερωθώ και μου διάβασε μπροστά στον κ. Αϊβαλιώτη, τον υπεύθυνο εξωτερικών του κόμματος, το κείμενο Νίμιτς και μάλιστα, δεν μου το έδινε καν να το πιάσω στα χέρια μου. Απλώς είπε «κοίταξε τη μετάφραση, είναι σωστή;».

Της είπα της κ. Μπακογιάννη «το βάζετε σε λάθος βάση. Κανονικά έπρεπε να πάτε να διορθώσετε τον Ψυχάρη στο Βήμα, γιατί αυτός είχε το κείμενο πριν από τους πολιτικούς αρχηγούς». Τόσο σοβαροί είναι, τόσο υπεύθυνοι να χειριστούν τα εθνικά μας θέματα. Αυτοί όμως είναι!

Και είπα και το εξής στην κ. Μπακογιάννη: Το θέμα μπαίνει στην εξής βάση: Ή έχουμε δίκιο ή έχουμε άδικο. Αν έχουμε άδικο την κάνουμε με ελαφρά πηδηματάκια, αν έχουμε δίκιο θα πέσουμε μέχρι ενός, μέχρι την τελευταία στιγμή, θα αγωνιστούμε για το δίκιο μας θα αγωνιστούμε για τη Μακεδονία.

Μου είπαν κάποιοι... ερχόσαστε εσείς οι Αθηναίοι να οργανώσετε συλλαλητήριο για τη Θεσσαλονίκη; Η απάντηση ήταν: «Εγώ ο Αθηναίος, από όλη την Ελλάδα επέλεξα να είμαι Βουλευτής Θεσσαλονίκης. Και ήταν μια συνειδητή πράξη και ενεργώ ως Βουλευτής Θεσσαλονίκης».

Όλη η Μακεδονία μας, από τη Φλώρινα ως την Καβάλα έχει 65 βουλευτές, 65 εκπροσωπούν το λαό της Μακεδονίας. Παρόντες είναι 3. Ο Πολατίδης των Σερρών και ο Βελόπουλος της Θεσσαλονίκης είναι παρόντες.

Παρόντες είναι όλοι οι βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ!

Ποιος τους απαγόρευσε να παραστούν; Εάν κάποιοι από αυτούς πιστεύουν ότι δεν κάνουν τίποτε, επειδή υπάρχει απαγόρευση στο μαντρί, τους θυμίζουμε, ότι μέσα στα μαντριά ζουν πρόβατα. Εάν αισθάνονται κριάρια να βγουν έξω! Όπως έφυγα εγώ! Να βγουν έξω εάν κάτι πηγαίνει κόντρα στη συνείδησή τους.

Δεν πιστεύω ότι οι τίμιοι βουλευτές της Μακεδονίας δεν έχουν συνείδηση, αλλά είναι τα κομματικά γραφεία τα οποία αποφασίζουν με αυτό τον τρόπο τον φοβικό που ξέρετε..

Κυρίες και Κύριοι,
Είμαι σίγουρος ότι διερμηνεύω την σκέψη σας και την απόφασή σας, να μείνω ανυποχώρητος σε όλες τις πιέσεις και στους εκβιασμούς, ανυποχώρητος σε ότι ζητάνε. Δεν θα παραδώσω εγώ την ιστορία του Παύλου Μελά σε κανένα Νίμιτς, δεν θα παραδώσω την ιστορία. Δεν θα παραδώσω την ψυχή του Ίωνα Δραγούμη σε όλους αυτούς που επιβουλεύονται το όνομα της Μακεδονίας.

Η Μακεδονία είναι Ελληνική και θα παραμείνει Ελληνική. Όσο είμαστε εμείς εδώ η Μακεδονία θα μείνει Ελληνική.

Μου είπαν ότι εις το πρόγραμμα Νίμιτς, ανάμεσα στα άλλα θα καταργηθεί το Υπουργείο Μακεδονίας. Ανάμεσα στα άλλα θα καταργηθεί και ο μακεδονικός χαλβάς! Και δεν θα λέγεται μακεδονικός. Και απήντησα σε αυτούς που μου το είπαν «από χαλβάδες ξέρετε καλά»... Από χαλβάδες ξέρουνε καλά...

Κυρίες και Κύριοι
πιστεύω ότι έχω την έγκρισή σας αυτά τα οποία είπαμε να ενσωματωθούν σε ένα ψήφισμα και να παραδοθούν στην Αμερικάνικη Προξενική Αρχή. Εάν εγκρίνετε θέλω την ιαχή σας!

Η Μακεδονία είναι Ελληνική! ... Σας ευχαριστώ..
Η μάχη συνεχίζεται!
Η δικαίωση έρχεται!
Η Μακεδονία ήταν, είναι και θα παραμείνει Ελληνική!
Οι Μακεδονομάχοι του Αλέξανδρου είναι εδώ!
Αυτή είναι η ιστορία μας, αυτή την ιστορία δεν την εκχωρούμε!
Κύριε Ζαγορίτη, αυτή την ιστορία δεν την εκχωρούμε, δεν την χαρίζουμε!
Να είστε Ευλογημένοι !
Και να θυμούνται κάποιοι ότι το ΄12 -΄13 πλησιάζει ξανά!

Δεν υπάρχουν σχόλια: