Κυριακή 9 Μαρτίου 2008

ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
Πέμπτη, 6 Μαρτίου 2008

Συγκέντρωση ΛΑ.Ο.Σ. στην παραλία της Θεσσαλονίκης










Σύμφωνα με εκτιμήσεις, περί τα 5।000 άτομα έδωσαν το «παρών» στο συλλαλητήριο.
Θεσσαλονίκη,


ΔΕΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΜΑΣΤΕ το όνομα και την Ιστορία της Μακεδονίας, λέμε όχι στη σύνθετη ονομασία και ζητούμε δημοψήφισμα, διακήρυξε χθες ο Γιώργος Καρατζαφέρης από το βήμα του συλλαλητηρίου διαμαρτυρίας για το Σκοπιανό, που διοργάνωσε στην παραλία της Θεσσαλονίκης ο ΛΑ.Ο.Σ.

«Το βέτο είναι απαραίτητο αλλά δεν αρκεί। Η πρόταση μας είναι οποιαδήποτε νέα ένταξη χώρας στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση να μην επικυρώνεται από το ελληνικό κοινοβούλιο, όπως γίνεται σήμερα, αλλά από τον κυρίαρχο ελληνικό λαό.

Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει η Μακεδονία μας το νέο Κόσσοβο। Λέμε όχι στον τεμαχισμό της Ελλάδας, της Ιστορίας και της Μακεδονίας», τόνισε ο κ. Καρατζαφέρης εν μέσω επευφημιών από το συγκεντρωμένο πλήθος.

«Ας μην ακούσουν ούτε εμάς, ούτε εσάς। Ας ακούσουν αυτά που είπε δημόσια ο Μίκης Θεοδωράκης», είπε και αμέσως απήγγειλε στίχους της «Ρωμιοσύνης».

«Ας τολμήσει ο πρωθυπουργός να πει το μεγάλο όχι στη σύνθετη ονομασία και εμείς θα είμαστε μαζί του. Η Ιστορία της Ελλάδας είναι γραμμένη με Όχι, η Ιστορία δεν γράφεται με "Ναιναίκους", συμπλήρωσε.

«Το μόνο που πρέπει να μείνει στον κ. Νίμιτς από την επίσκεψη του στη Θεσσαλονίκη είναι ο λαός που συγκεντρώθηκε σήμερα εδώ. Ας ανοίξει την τηλεόραση να δει την ψυχή της Μακεδονίας. Καλώ οποιονδήποτε αξιωματούχο των Σκοπίων σε δημόσιο διάλογο για το θέμα. Δεν έχουν να επιδείξουν ένα ιστορικό ντοκουμέντο, δεν έχουν ούτε ένα επιχείρημα», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, περί τα 5.000 άτομα έδωσαν το «παρών» στο συλλαλητήριο, με ιδιαίτερα έντονο το στοιχείο της επαρχίας, ενώ τα πανό που κυριάρχησαν ήταν το «Μολών Λαβέ», «Να μιλήσει ο Λαός» και το «Αιδώς Αργείοι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: