Παρασκευή 14 Μαρτίου 2008

ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΟΙ "ΣΥΜΜΑΧΟΙ" ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΟΥΝ


Ραντεβού στα κρυφά με ευλογίες ΗΠΑ
Η Αμερικανίδα πρεσβευτής στο ΝΑΤΟ κάλεσε σε μυστική συνάντηση την Ντ. Μπακογιάννη με τον Ν. Γκρούεφσκι


Πηγή : EΘΝΟΣ 14/3


Παράλληλη διαδικασία εκτός πλαισίου ΟΗΕ, με απευθείας συνομιλίες κορυφής Αθήνας - Σκοπίων με την άμεση διαμεσολάβηση των ΗΠΑ, «εγκαινιάστηκε» χθες από την Αμερικανίδα... πρεσβευτή στο ΝΑΤΟ Βικτόρια Νούλαντ, η οποία κάλεσε σε κοινή συνάντηση, στην οποία παρέστη και η ίδια, τον Σκοπιανό πρωθυπουργό Ν. Γκρούεφσκι και την Ντόρα Μπακογιάννη, στις Βρυξέλλες.

Κατά τη συνάντηση (την οποία δημοσιοποίησε ο Σκοπιανός πρωθυπουργός Ν. Γκρούεφσκι) διαπιστώθηκε ότι παραμένει η απόσταση που χωρίζει τις δύο πλευρές, την ώρα που η κυβερνητική κρίση στα Σκόπια κορυφώνεται και εξαντλούνται τα χρονικά περιθώρια για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι (2-4 Απριλίου), όπου η ένταξη των Σκοπίων στη Συμμαχία αποτελεί στρατηγικό στόχο και επιδίωξη των Αμερικανών και των άλλων συμμάχων.

Ο κ. Γκρούεφσκι έκανε λόγο για έλλειψη ευελιξίας από την ελληνική πλευρά και επέρριψε την αδυναμία εξεύρεσης λύσης στην ελληνική πλευρά, υποστήριξε πως η χώρα του έχει εκπληρώσει όλα τα κριτήρια ένταξης και ισχυρίστηκε πως στην περίπτωση που η Ελλάδα θέσει βέτο, θα σημαίνει πως η χώρα μας δεν σέβεται την ενδιάμεση συμφωνία.

Εκ των πραγμάτων όμως δημιουργούνται σοβαρά ερωτηματικά για το γεγονός ότι η κυβέρνηση τη στιγμή που όλα έδειχναν ότι έχει το «πάνω χέρι» στη διαδικασία υπό τον κ. Νίμιτς, επιλέγει να συμμετάσχει και σε παράλληλη διαδικασία υπό μια Αμερικανίδα πρεσβευτή, που αποδυναμώνει έτσι, αν δεν υπονομεύει την αποστολή του κ. Νίμιτς.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Οι "σύμμαχοι" θα προσπαθήσουν να κάνουν ότι είναι δυνατόν προκειμένου να πετύχουν τον στόχο τους που είναι η ένταξη των Σκοπίων.
Δεν τους καίγεται όμως καρφάκι αν εμείς οι "σύμμαχοί" τους ζημειώσουμε.
Αυτό επειδή ενδιαφέρει μόνο εμάς τους Έλληνες πρέπει εμείς και μόνο εμείς να ανατρέψουμε τις ισορροπίες και να φέρουμε τα πράγματα στα δικά μας μέτρα.

ΒΕΤΟ και πάλι ΒΕΤΟ