Πέμπτη 17 Απριλίου 2008

ΟΙ ΝΕΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ

Είχε αναφερθεί στο παρελθόν η έλλειψη σταθερότητας στη σχεδίασή μας, η οποία όπως φαίνεται περιπλέκει ακόμα περισσότερο το πρόβλημα της ονομασίας των Σκοπίων με τη νέα Ελληνική απαίτηση.

Με την ...Αρχαία Μακεδονία...
...η κυβέρνηση προετοιμάζει την αποδοχή της "Νέας Μακεδονίας"!

Πηγή : PRESS-GR.blogspot.com



Προετοιμάζει το έδαφος για την αποδοχή του όρου "Νέα Μακεδονία" για τα Σκόπια η κυβέρνηση. Στην κατεύθυνση αυτή, όπως μαθαίνουμε, ενεργοποιεί ημιεπίσημους κρατικούς μηχανισμούς στην Βόρεια Ελλάδα, όπως τα Επιμελητήρια.

Αυτά σε διάφορα έγγραφα και κείμενα τους αρχίζουν τις τελευταίες ημέρες να κάνουν -δήθεν αθώες- αναφορές στην "Αρχαία Μακεδονία". Στόχος είναι να περνάει στο υποσυνείδητο αυτό ο προσδιορισμός σε ό,τι αφορά το ελληνικό γεωγραφικό τμήμα της Μακεδονίας για να γίνει, σε λίγους μήνες, πιο ...εύπεμπτο το "Νέα Μακεδονία" για τα Σκόπια.

Και η προσπάθεια αυτή εντείνεται καθώς οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η ελληνική κοινή γνώμη δεν δέχεται το "Νέα Μακεδονία" για τα Σκόπια, αλλά προτιμά το "Βόρεια Μακεδονία" που δεν δέχονται όμως οι Σκοπιανοί...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η έλλειψη σοβαρότητας στην εθνική μας σχεδίαση έχει σαν αποτέλεσμα την αλλαγή των ελληνικών θέσεων στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων.

Αυτό βέβαια διογκώνει ανάλογα το πρόβλημα του ονόματος και οποσδήποτε είναι ένα μέρος της γενικότερης αποσύνθεσης της κοινωνίας μας, όπου όλες οι αξίες ανάγονται στο προσωπικό και κομματικό συμφέρον.

Τι να περιμένουν πλέον οι Έλληνες πολίτες από μια τέτοια κατάσταση;

Ελπίζουν ότι οι άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, που υποτίθεται είναι και οι πλέον ακέραιοι, να τους οδηγήσουν στην αναγκαία ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ επανάσταση προκειμένου να σταματήσει η καθημερινή διολίσθηση της κοινωνίας μας.