Τρίτη 1 Απριλίου 2008

ΑΠΟ ΠΟΥ ΑΝΤΛΕΙΤΑΙ ΑΥΤΗ Η ΣΚΟΠΙΑΝΗ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ?

ΠΓΔΜ: Δηλώσεις πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι

Πηγή : ΟΤΕΝΕΤ 1-4-08


Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι, κατά την αναχώρησή του το μεσημέρι από τα Σκόπια για το Βουκουρέστι, ανέφερε ότι παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για αλλαγή της στάσης της Ελλάδας, ο ίδιος είναι αισιόδοξος και ελπίζει ότι η χώρα του θα λάβει πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ, στη Σύνοδο Κορυφής της Συμμαχίας.


«Παρά το γεγονός ότι μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχουμε θετική ένδειξη εκ μέρους του νότιου γείτονά μας, της Ελλάδας, αναχωρούμε με την πεποίθηση και την ελπίδα ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη και η Δημοκρατία της Μακεδονίας θα λάβει πρόσκληση ένταξης στο ΝΑΤΟ. Οι πολίτες της Δημοκρατίας της Μακεδονίας μπορούν να είναι υπερήφανοι για όλα όσα έχουν γίνει την τελευταία περίοδο και τα τελευταία χρόνια, για όλα τα εμπόδια και τις δυσκολίες που περάσαμε και υπερνικήσαμε και καταφέραμε να βρεθούμε στη θέση 26 χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ να δηλώνουν με ικανοποίηση ότι η Δημοκρατία της Μακεδονίας είναι έτοιμη, με όλες τις προδιαγραφές, με όλες τις υποχρεώσεις και μεταρρυθμίσεις, με όλη την πρόοδο που έχει επιτύχει, να γίνει μέλος της Συμμαχίας του ΝΑΤΟ», δήλωσε ο κ. Γκρούεφσκι.


Η αποστολή της ΠΓΔΜ που μεταβαίνει στο Βουκουρέστι για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, αριθμεί 45 μέλη.


Ο πρωθυπουργός Νίκολα Γκρούεφσκι, καθώς και ορισμένοι υπουργοί της κυβέρνησής του μετέβησαν σήμερα στο Βουκουρέστι, ενώ αύριο θα αναχωρήσει και ο πρόεδρος της χώρας Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, ο οποίος ως αρχηγός του κράτους, ηγείται της αποστολής.


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων κ. Νίκολα Γκρούεφσκι βασίζεται στα λεγόμενα του βλάκα πλανητάρχη. Όμως ο νεαρός πρωθυπουργός του νεώτατου αυτού κρατηδίου αν δεν πάθει δε θα μάθει.

Το μέλλον αυτού του κρατηδίου εξαρτάται κυρίως από την Ελλάδα και αυτό όσο νωρίτερα το αντιληφθεί τόσο λιγότερη ζημία θα έχει.

Δεν έχει καταλάβει ακόμα τις προθέσιες των "φίλων" του Αμερικανών. Δεν έχει επίσης καταλάβει ότι οι Αλβανοί είναι καλύτεροι "φίλοι" των Αμερικανών.

Μακεδών είπε...

Η απαίτηση της Ελληνικής κοινής γνώμης κατά πλειοψηφία για το θέμα του ονόματος των Σκοπίων είναι μία και αδιαπραγμάτευτη :

ΣΚΟΠΙΑΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ