Παρασκευή 18 Απριλίου 2008

ΝΕΟ ΛΕΞΙΚΟ "ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ"

Σύμφωνα με την παρακάτω δήλωση της κας Μπακογιάννη το λήμμα ΝΕΑ σημαίνει ΚΟΜΜΑΤΙ και το λήμμα ΠΑΛΑΙΑ σημαίνει ΟΛΟΚΛΗΡΗ.

Δηλαδή από τώρα και στο εξής η Νέα Υόρκη θα ονομάζεται Κομμάτι Υόρκης και το Παλαιό Φάληρο θα ονομάζεται Ολόκληρο Φάληρο, ο παλαιός Έλληνας είναι ολόκληρος Έλληνας και ο νέος Έλληνας είναι κομμάτι Έλληνας.

Κατά συνέπεια το λήμμα Έλληνας ερμηνεύεται ως Ηλ..ιος.

Που είσαι κε Μπαμπινιώτη να ακούσεις την νέα ερμηνεία του λήμματος Έλληνας προκειμένου να συμπληρώσεις ανάλογα το λεξικό σου κατά το λήμμα Παοκτζής.

Τι άλλο θα δούν τα μάτια μας και τι θ' ακούσουν τα αυτιά μας ;



Παράθυρο Ντόρας για το «Νέα Μακεδονία»

Πηγή : ΕΘΝΟΣ 18-4-08

Με την υπουργό Εξωτερικών Ντ. Μπακογιάννη διαμέσου του Διαδικτύου να υποστηρίζει τη «γεωγραφική» διάσταση της ονομασίας... «Νέα Μακεδονία», η Αθήνα υποδέχεται χωρίς ιδιαίτερες προσδοκίες σήμερα τον διεθνή μεσολαβητή Μ. Νίμιτς, ο οποίος θα συναντηθεί με την υπουργό Εξωτερικών και τον Γ. Παπανδρέου.

«Το Νέα Μακεδονία έχει και γεωγραφική διάσταση, καθώς η Παλιά Μακεδονία είναι η ολόκληρη και η Νέα ένα κομμάτι της», δηλώνει η κ. Μπακογιάννη, επιβεβαιώνοντας έτσι τις πληροφορίες που παρουσίαζαν την κυβέρνηση (ή τουλάχιστον το υπουργείο Εξωτερικών) να «φλερτάρει» με αυτήν την ονομασία, παρά το γεγονός ότι ούτε δημοσίως (και πάντως όχι στη Βουλή), αλλά ούτε και στις εμπιστευτικές ενημερώσεις των κομμάτων είχε δοθεί μια τέτοια «γεωγραφική» διάσταση στη συγκεκριμένη ονομασία.

3 σχόλια:

Μακεδών είπε...

Η απαίτηση της Ελληνικής κοινής γνώμης για το θέμα του ονόματος των Σκοπίων είναι μία και αδιαπραγμάτευτη :

ΣΚΟΠΙΑΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Αυτοί είναι ικανοί να μας 'πουν ότι ο γάιδαρος πετάει και να κλείσουν στη φυλακή όσους δεν αποδεχτούν ότι έχει και φτερά.

Ανώνυμος είπε...

Άς είμαστε ρεαλιστές,είναι πολύ δυσκολο να δεχθούν οι ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ όνομα που να μην έχει καθόλου τον όρο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ! Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι οι πολιτικοί μπορούν να υποτιμούν την νοημοσύνη μας .

Α ο Δίκαιος