Παρασκευή 4 Απριλίου 2008

ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΕΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ ΕΙΝΑΙ : ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΣΗ ή ΣΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΝΑΤΟ/ΕΕ

Βέρτιγκο στα Σκόπια



Πηγή : ΕΘΝΟΣ 4-4-08


Η απόφαση της Συνόδου ξεκαθάρισε στην ηγεσία της ΠΓΔΜ ότι η λύση για το όνομα θα είναι το εισιτήριο για ΝΑΤΟ και ΕΕ. Συνάντηση παρηγοριάς Μπους με Τσερβενκόφσκι, Γκρούεφσκι.



Ψυχρολουσία και σοκ για την ηγεσία των Σκοπίων ήταν το αποτέλεσμα της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι, καθώς μετά τη στήριξη που είχε προσφέρει στη χώρα ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους, θεωρούσαν ότι η υπόθεση της πρόσκλησης είχε... τελειώσει.



Η εξέλιξη αυτή θέτει πλέον τη σκοπιανή ηγεσία αντιμέτωπη με μια σειρά ζωτικών προκλήσεων για το μέλλον της χώρας και κυρίως τους ξεκαθαρίζει ότι το θέμα του ονόματος είναι πρώτο στην ατζέντα και παραμένει εμπόδιο στον ευρωατλαντικό δρόμο της ΠΓΔΜ.



Επιπλέον η χώρα θα το βρει μπροστά της και στην υπόθεση της ένταξης στην ΕΕ, αφού, όπως έγραφαν χθες εφημερίδες των Σκοπίων, θα συζητηθεί το ερχόμενο διάστημα Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου.



Όλο το άρθρο : http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&tag=8777&pubid=776389

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σήμερα που οι Σκοπιανοί άρχισαν να αντιλαμβάνονται τις συνέπειες του ΒΕΤΟ και ότι η Ελλάδα είναι η μοναδική είσοδός τους στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ είναι απαραίτητο να τεθεί με αποφασιστικότητα από την Ελληνική πλευρά το ερώτημα :

"ΣΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΝΑΤΟ/ΕΕ ή ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΣΗ/ΒΟΡΑ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ"

Όταν αντιληφθούν ότι αυτή είναι η πραγματικότητα και όχι τα λόγια του πανηλίθιου Uncle BUSH, τότε θα συμφωνήσουν με τις Ελληνικές θέσεις.

Γι' αυτό και η Ελληνική θέση πρέπει να είναι σταθερή και αδιάλακτη.

Μακεδών είπε...

Η απαίτηση της Ελληνικής κοινής γνώμης κατά πλειοψηφία για το θέμα του ονόματος των Σκοπίων είναι μία και αδιαπραγμάτευτη :

ΣΚΟΠΙΑΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ