Σάββατο 26 Απριλίου 2008

ΜΟΝΟ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΔΙΑΛΑΞΙΑ ΘΑ ΣΥΝΕΤΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ

Πήρε το μήνυμα ο Γκρούεφσκι

Πηγή : ΕΘΝΟΣ 26-4-08

Η ΠΓΔΜ θα συνεχίσει τις προσπάθειες για την εξεύρεση «κάποιας λύσης» στο πρόβλημα του ονόματος, «πάντοτε βέβαια στο πλαίσιο του εφικτού και στο πλαίσιο που δεν υπερβαίνει την κόκκινη γραμμή που έχει χαράξει η "Δημοκρατία της Μακεδονίας"» δήλωσε ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Νικολά

Πήρε το μήνυμα ο Γκρούεφσκι

Παράλληλα, σχολιάζοντας την ανατροπή, προς το συμφέρον της Ελλάδας, έκθεσης της Ευρωβουλής, σχετικά με την ενταξιακή προοπτική των Σκοπίων, σημείωσε πως αυτό ήταν κάτι αναμενόμενο. «Εγώ από τον περασμένο Νοέμβριο ακόμη, δηλαδή έξι μήνες πριν από τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, είχα δηλώσει επανειλημμένως ότι το ζήτημα της ονομασίας αποτελεί το μοναδικό πρόβλημα για την ένταξή μας στη Συμμαχία. Γίνεται εμφανές ότι το πρόβλημα αυτό θα συνεχίσει να υφίσταται και για την πορεία μας προς την ΕΕ» σημείωσε.

Υπενθυμίζεται, ότι το ψήφισμα που υιοθέτησε χθες με συντριπτική πλειοψηφία (605 υπέρ, 55 κατά, 22 αποχές) η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου λαμβάνει πλήρως υπόψη τις ελληνικές ευαισθησίες, συνδέοντας στην ουσία την ευρωπαϊκή προοπτική των Σκοπίων με την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η απαίτηση της Ελληνικής κοινής γνώμης για το θέμα του ονόματος των Σκοπίων είναι μία και αδιαπραγμάτευτη :

ΣΚΟΠΙΑΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Μόνο η Ελληνική αδιαλαξία τόσο με το ΒΕΤΟ εισόδου των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ όσο και στην ΕΕ, θα προσγειώσει τους φαντασιόπληκτους Σκοπιανούς στην πραγματικότητα, αλλά θα παραδειγματίσει και άλλους φιλόδοξους γείτονές μας που προσδοκούν ένταξη σε ΕΕ.

Ανώνυμος είπε...

Ο Γρούεφσκι είναι "εξαρτημένος" ψυχολογικα και συναισθηματικα από την πολιτική της Αμερικής. Η στάση του εξυπηρετεί μόνο προσωπικές ανάγκες του και στην ουσία αντιστρατευεταί τα συμφέροντα των συμπατριωτών του. Διαφωνώ με το ότι "πήρε το μύνημα". Αυτός αδυνατεί να προσαρμοσθεί, το πιθανότερο είναι ότι θα διολισθήσει σε γραφική φιγούρα υπερπατριώτη τύπου Δελαπατρίδη.