Τετάρτη 9 Απριλίου 2008

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

«Δρόμος μακρύς και δύσκολος»


Πηγή : ΕΘΝΟΣ 9-4-08


Ο πρωθυπουργός δεν αναμένει άμεσα κάποια λύση στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ και η Ντόρα καλεί σε συνέχιση των διαπραγματεύσεων.

Το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ χρειάζεται πολλή προσπάθεια ακόμη πριν φτάσει σε πιθανή λύση, σημείωσε ο Κ.Καραμανλής στο Πολιτικό Συμβούλιο της κυβερνητικής παράταξης. Πάντα «έτοιμοι για διαπραγματεύσεις» λέει η Ντόρα.

Αναλυτικότερα, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο εθνικό θέμα μιλώντας στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου της ΝΔ και επανέλαβε ότι στόχος είναι μια λύση αμοιβαία αποδεκτή, βιώσιμη και διαρκείας που θα ενισχύει τη σταθερότητα στην περιοχή και θα διασφαλίζει σχέσεις καλής γειτονίας.

Η Ελλάδα λέει «όχι στην αντιπαλότητα», τόνισε ο κ.Καραμανλής για να σημειώσει ότι η ηγεσία της ΠΓΔΜ οφείλει νηφάλια να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα.

Η Ελλάδα περιμένει στο τραπέζι

Νωρίτερα και μιλώντας από το βήμα του συνεδρίου του Economist η Ντόρα Μπακογιάννη επαναλάμβανε ότι η χώρα μας είναι πάντα έτοιμη για άμεση διαπραγμάτευση με την ΠΓΔΜ για το θέμα της ονομασίας. Όπως είπε η υπουργός Εξωτερικών, η Ελλάδα θέλει να υποδεχθεί τη γειτονική χώρα στο ΝΑΤΟ, όταν λυθεί η διένεξη.

«Το μήνυμα που στέλνουμε είναι ξεκάθαρο. Θέλουμε να συνεχίσουμε άμεσα με την ίδια προσήλωση, με την ίδια επιμονή τις διαπραγματεύσεις στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών, ώστε να καταλήξουμε το γρηγορότερο δυνατόν σε μια λύση στη βάση μιας ουσιαστικά σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό που θα ισχύει έναντι όλων», ανέφερε η κ. Μπακογιάννη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: