Πέμπτη 12 Ιουνίου 2008

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΕΟ ΒΕΤΟ

Η νέα Αμερικανική πρωτοβουλία έχει προφανώς σκοπό την επιβολή πίεσης στην Ελληνική πλευρά για εξεύρεση λύσης πριν από την υπογραφή του πρωτοκόλλου ένταξης της Αλβανίας και της Κροατίας στο ΝΑΤΟ την 9η Ιουλίου, προκειμένου να περιληφθεί και η ΠΓΔΜ.


Όμως η κα Ραις είχε αγνοήσει τελείως την ελληνική θέση για το όνομα των Σκοπίων προσκαλόντας τη ΠΓΔΜ, στη διάσκεψη των χωρών που υπέγραψαν την Πρωτοβουλία κατά της Διασποράς Οπλων Μαζικής Καταστροφής, με το όνομα "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ". Τώρα αν δεν εισπράξει και αυτή έστω μία ελάχιστη ελληνική αντίδραση θα εξακολουθήσει και πάλι να αγνοεί την ελληνική πλευρά δεδομένου ότι τα αμερικανικά συμφέροντα επιδιώκουν την "ΜΑCDONIAΣΗ" των Σκοπίων.

Η ελληνική λοιπόν επιτυχία θα προέλθει ύστερα από το δεύτερο ΒΕΤΟ, διότι μόνο αυτό θα πείσει ότι είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε το εθνικό μας δίκαιο. Αυτό βέβαια θα αποτελέσει ταυτόχρονα και ένα ισχυρό μήνυμα προς άλλους επίδοξους γείτονές μας.

Πιστεύουμε τελικά ότι η ελληνική διπλωματία θα σταθεί υπεράνω των περιστάσεων και δεν θα διολισθήσει επιδιόκοντας άλλα δευτερέυοντα συμφέροντα.

Το δεύτερο ΒΕΤΟ θα είναι το κλειδί της επιτυχίας μας.



Συνάντηση Μπακογιάννη - Ράις στις 24 Ιουνίου

ΠΗΓΗ : ΕΘΝΟΣ 12-6-08
Η Υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη θα συναντηθεί με την Αμερικανίδα ομόλογό της Κοντολίζα Ράις στο περιθώριο των εργασιών της Διεθνούς Διάσκεψης δωρητών για την Παλαιστίνη, που θα γίνει στο Βερολίνο στις 24 Ιουνίου. Η συνάντηση γίνεται κατόπιν αμερικανικής πρωτοβουλίας, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Γιώργος Κουμουτσάκος.

2 σχόλια:

Μακεδών είπε...

Η απαίτηση της Ελληνικής κοινής γνώμης για το θέμα του ονόματος των Σκοπίων είναι μία και αδιαπραγμάτευτη :

ΣΚΟΠΙΑΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Και με τηλεοπτικά σποτ που εμφανίζουν τον Μέγα Αλέξανδρο να επιτίθεται στα... Γαυγάμηλα επιχειρεί τώρα η κυβέρνηση των Σκοπίων να «συνεπάρει» τους πολίτες της, παραλληλίζοντας τις επιτυχείς μάχες του στρατηλάτη με αυτήν που δίνεται αυτές τις μέρες για τη διεκδίκηση του ονόματος Μακεδονία. «Πιστεύω στον εαυτό μου, πιστεύω στη νίκη, εσύ είσαι η Μακεδονία», φέρεται να λέει ο Μέγας Αλέξανδρος στο σποτ, ακολουθούμενος από μακεδονική φάλαγγα σαν να καλεί εμμέσως τους Σκοπιανούς να είναι σε επαγρύπνηση λίγο πριν από την επίθεση...
http://www.youtube.com/watch?v=SRevveqFltU

Ο Μέγας Αλέκος ομιλεί στα ... ντόπια!
http://www.youtube.com/watch?v=WZwgl9-G00Q

Όλα τα λεφτά είναι το όνομα της ... Κλεοπάτρας στα κυριλλικά υπό τους ήχους του Παπαθανασίου. Μιλάμε για κλοπή σε όλα τα επίπεδα! Α, ναι και ο Πούτιν είναι επίγονος του μεγάλου στρατηλάτη...
http://www.youtube.com/watch?v=KMkVYLqoTf4

Άθελά του κι εδώ ο Πούτιν ξαναπαίζει τον ρόλο του. Εδώ εκπροσωπείται από το πλήρωμα ενός υποβρυχίου που αναδύεται ... στην Makedonija!Α, ναι η διαφήμιση γυρίστηκε για λογαριασμό της Cosmofon, θυγατρική της Cosmote στην πΓΔΜ...