Κυριακή 20 Ιουλίου 2008

Η ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Τι θα συμβεί το Σαββατοκύριακο...


Πώς βλέπετε εσείς φίλοι μου την εξέλιξη:
α.- στην περίπτωση που τους πούμε το "ορίστε περάστε στην Μελίτη και γιορτάστε την επέτειο του Ιλιντεν" με όλη σας την καρδιά.
β. - στην περίπτωση που τους απαγορέψουμε την είσοδο στην χώρα μας και μάλιστα ύστερα απο τα αλυτρωτικά προστάγματα του Γκρούεφσκυ, που εύκολα μας δίνουν το δικαίωμα, να τους χαρακτηρίσουμε σαν ανεπιθύμητους.


Πιστεύω ότι, είτε έτσι (α) είτε αλλιώς (β) τα παγκόσμια ΜΜΕ με τις ευρυγώνιες κάμερες, που θα έχουν προσκληθεί απο τον Γκρούεφσκυ και απο το State Department μαζί με κάποιους άσχετους απο οργανώσεις για την διαφύλαξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και άλλων τινών ασυναρτησιών, θα στηθούν απο την στιγμή που θα βγούν απο τις σακκούλες και τις κάσσες τους και θα αρχίσουν να δείχνουν την ζητούμενη Μακεδονία απο το αεροδρόμιο Μακεδονίας, την Θεσσαλονίκη, τον Λευκό Πύργο, την διαδρομή απο την Έδεσσα με τα αγάλματα των Μακεδονομάχων με τα κομμένα κεφάλια μέχρι και την σύναξη στην Μελίτη. Μέχρι και τους οπαδούς του Ουράνιου Τόξου, των οποίων η συμπεριφορά μπορεί και να εκτραχυνθεί με ανάλογη αντίδραση απο τους υπολοίπους.


Ανάλογα δε με τις περιπτώσεις (α) και (β) θα πρέπει θεωρητικά να είναι και τα τηλεκατευθυνόμενα σχόλια. Και μόνο για τα σχόλια αυτά, που σε καμία περίπτωση δέν φαίνεται να είναι ευνοϊκά, καθώς ή όλη ιστορία δέν είναι παρά ένας άθλιος και ενορχηστρωμένος εκβιασμός, η προς αποφυγήν τετελεσμένων έγκαιρη αντιμετώπιση με την επιστροφή της επιστολής στον Γκρούεφσκυ ως απαράδεκτης - απ' ευθείας ή μέσω ΟΗΕ - και την υπόμνηση ότι κάθε ενέργεια με αναβιώσεις αλυτρωτισμών με γιορτές και πανηγύρια στον εθνικό μας χώρο θα αποτελεί για εμάς τους Έλληνες casus belli, νομίζω ότι, είναι η πλέον αποτελεσματική αντιμετώπιση. Και με την υποσημείωση προς κάθε ενδιαφερόμενο ότι η αρνητική θέση της χώρας μας στην είσοδο των Σκοπιων στο ΝΑΤΟ δικαιώνεται εκ των πραγμάτων για ακόμα μία φορά.


Δεν μπορώ να πιστέψω ότι, ύστερα απο την επιστολή του Γκρούεφσκυ υπάρχει διαφορετική πρόβλεψη εξελίξεων. Όπως δέν μπορώ να πιστέψω ότι ο Καραμανλής δέν έχει την ευχέρεια να προβλέψει, να σταθμίσει και να κατανοήσει τους κινδύνους, που θα προκύψουν, άν αφήσει την εξέλιξη των πραγμάτων στην τύχη τους με την γνωστή απραξία που τον διακρίνει.
ΠΕΛΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: