Κυριακή 13 Ιουλίου 2008

<ΕΙΣΒΟΛΗ> ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ

Ξαφνική «εισβολή» Σκοπιανών στη Φλώρινα

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ 12/7/08
Απόρρητο διπλωματικό έγγραφο από τα Σκόπια προειδοποιεί ότι ακραίοι εθνικιστές ετοιμάζονται να προπαγανδίσουν και στη χώρα μας την ύπαρξη «μακεδονικής μειονότητας»

Στο σχέδιό τους είναι να τις μεταφέρουν το επόμενο Σαββατοκύριακο και μέσα στην Ελλάδα. Ετσι σκοπεύουν να φέρουν κόσμο από την ΠΓΔΜ σε γειτονικές περιοχές της Μακεδονίας, με επίκεντρο τη Μελίτη της Φλώρινας και να διοργανώσουν παράλληλα με τα Σκόπια εκδηλώσεις της «4ης παγκόσμιας συνάντησης παιδιών-προσφύγων από την Αιγαιατατική Μακεδονία», σε μια προσπάθεια να εμφανιστεί διεθνώς ότι υπάρχει θέμα «μακεδονικής» μειονότητας.
Το ελληνικό υπουργείο των Εξωτερικών έχει ενημερωθεί εγκαίρως για το θέμα από το γραφείο του ελληνικού συνδέσμου στα Σκόπια με έγγραφο που αποκαλύπτει σήμερα το «Εθνος της Κυριακής».
Πέρα από τις εκδηλώσεις που προγραμματίζονται στη Μελίτη Φλώρινας, όπως ενημερώνει ο Σύνδεσμος, βρίσκεται προ των πυλών η εφαρμογή σχεδίου για τη διεκδίκηση περιουσιών στην Ελλάδα.

Αναμένεται μάλιστα προσφυγή ακόμα και σε αμερικανικά δικαστήρια από όσους είναι υπήκοοι των ΗΠΑ, κατά τα πρότυπα της διαδικασίας που ακολουθήθηκε για τις εβραϊκές περιουσίες.
«Δική μας η Θεσσαλονίκη»
Η σημερινή ηγεσία της ΠΓΔΜ παράλληλα με τον εθνικιστικό οίστρο στο εσωτερικό, καλλιεργεί και τον αλυτρωτισμό απέναντι στην Ελλάδα, ενώ κινητοποιεί και τους καταγόμενους από την ΠΓΔΜ σε όλο τον κόσμο.

Οι συγκεντρώσεις και πορείες τους με συνθήματα για «Μεγάλη Μακεδονία που φτάνει μέχρι το Αιγαίο», για «δική» τους Θεσσαλονίκη που θα γίνει και πάλι πρωτεύουσα της «Μεγάλης Μακεδονίας» κ.λπ. είναι, αν μη τι άλλο, αποκαλυπτικές των προθέσεων και επιδιώξεσων...
Ο Ν. Γκρούεφσκι χρησιμοποιεί για τον σκοπό αυτόν τους συλλόγους των λεγόμενων «Αιγαιατών» που υπάρχουν στην ΠΓΔΜ και έχει θέση υπό τη σκέπη του τις δραστηριότητες της λεγόμενης «Οργανωτικής Επιτροπής Εκδηλώσεων για τη Συμπλήρωση Εξήντα Ετών από την Εξοδο των Παιδιών - Προσφύγων από την Αιγαιατική Μακεδονία» και της 4ης Παγκόσμιας Συνάντησης στα Σκόπια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: