Κυριακή 27 Ιουλίου 2008

ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ "ΖΗΤΟΥΝ" ΝΕΟ ΒΕΤΟ

Νέα επιστολή της ΠΓΔΜ προς την Κομισιόν για τη «μακεδονική» γλώσσα



Επιμένουν για τη «μειονότητα»
Πηγή : ΤΑ ΝΕΑ




Σκόπια
Επιστολή προς τον αρμόδιο για την πολυγλωσσία κοινοτικό επίτροπο απέστειλε ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, ζητώντας του να στηρίξει «τα αιτήματα των εκπροσώπων της μακεδονικής -όπως αναφέρει- μειονότητας στην Ελλάδα σε ό,τι αφορά την προστασία και την προώθηση της μακεδονικής ως μειονοτικής γλώσσας». «Η Μακεδονία, ούσα στην καρδιά των Βαλκανίων, έχει έναν αριθμό εθνοτικών ομάδων που οργανώνονται ελεύθερα στον πολιτικό τομέα, χρησιμοποιούν τη γλώσσα τους στην επίσημη επικοινωνία, γαλουχούν και αναπτύσσουν τις δικές τους πολιτιστικές αξίες.
Στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής, η Μακεδονία προσφέρει τη δική της συμβολή στην εμπέδωση των ευρωπαϊκών αξιών» αναφέρεται στην επιστολή του υπουργού Αντόνιο Μιλόσοσκι προς τον Λεονάρντ Όρμπαν.

Ο κ. Μιλόσοσκι εκφράζει, επίσης, την πεποίθηση ότι «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μέσω της αποστολής της ως φύλακας αυτών των συνθηκών, θα παροτρύνει την Ελλάδα -ως κράτος μέλος της ΕΕ- να παράσχει ένα εποικοδομητικό μοντέλο για την εφαρμογή των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μεταξύ των οποίων η γλώσσα και άλλα δικαιώματα που εκφράζουν την ταυτότητα των εθνογλωσσικών μειονοτήτων».

Έπειτα από την έγκριση της νέας κυβέρνησης του Νίκολα Γκρούεφσκι από το Κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ, ο Αντόνιο Μιλόσοσκι δήλωσε ότι οι προτεραιότητες της χώρας του στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής παραμένουν οι ίδιες και αφορούν την ένταξη στις ευρωατλαντικές δομές.
Σύμφωνα με τον κ. Μιλόσοσκι, η χώρα του μπορεί να πετύχει αυτούς τους στόχους μέσω ποιοτικών μεταρρυθμίσεων και καλή εκπροσώπηση στη διεθνή κοινότητα, «ειδικά με τη βοήθεια φίλων, όπως η Ευρώπη και οι ΗΠΑ».

Σε ό,τι αφορά την εκκρεμότητα της ονομασίας με την Ελλάδα, ο κ. Μιλόσοσκι σημείωσε πως τα Σκόπια παραμένουν στη διαδικασία των συνομιλιών που διεξάγονται υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών.
«Οι συνομιλίες μπορεί να είναι εποικοδομητικές μόνο εφόσον υπάρχει σεβασμός και από τις δύο πλευρές και εφόσον διεξάγονται συζητήσεις με επιχειρήματα και σε ισότιμη βάση».
»Οποιαδήποτε απειλή, πίεση και εκβιασμός δεν θα αποφέρει καρπούς. Η Αθήνα θα πρέπει να επιδείξει μεγαλύτερη κατανόηση για τους τρόπους που οδηγούν σε μια λογική λύση, η οποία θα καταστήσει δυνατή την εδραίωση σχέσεων καλής γειτονίας και σταθερότητας στο πλαίσιο των ήδη καλά ανεπτυγμένων φιλικών σχέσεων στον οικονομικό τομέα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μιλόσοσκι.

Όσον αφορά τις φιλοδοξίες για ένταξη στην ΕΕ, ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ είπε μεταξύ άλλων: «Θα έλεγα πως δεν θα πρέπει να εκπλαγούμε εάν η Αθήνα συνεχίσει την πολιτική του βέτο, η οποία προέρχεται κυρίως από τις εσωτερικές της πολιτικές εξελίξεις».
"Σε κάθε περίπτωση, μια τέτοια θέση δεν είναι βιώσιμη μακροπρόθεσμα, καθώς η πολιτική διεύρυνσης της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ έχει μεγαλύτερη ισχύ".

Κυριακή 20 Ιουλίου 2008

Η ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Τι θα συμβεί το Σαββατοκύριακο...


Πώς βλέπετε εσείς φίλοι μου την εξέλιξη:
α.- στην περίπτωση που τους πούμε το "ορίστε περάστε στην Μελίτη και γιορτάστε την επέτειο του Ιλιντεν" με όλη σας την καρδιά.
β. - στην περίπτωση που τους απαγορέψουμε την είσοδο στην χώρα μας και μάλιστα ύστερα απο τα αλυτρωτικά προστάγματα του Γκρούεφσκυ, που εύκολα μας δίνουν το δικαίωμα, να τους χαρακτηρίσουμε σαν ανεπιθύμητους.


Πιστεύω ότι, είτε έτσι (α) είτε αλλιώς (β) τα παγκόσμια ΜΜΕ με τις ευρυγώνιες κάμερες, που θα έχουν προσκληθεί απο τον Γκρούεφσκυ και απο το State Department μαζί με κάποιους άσχετους απο οργανώσεις για την διαφύλαξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και άλλων τινών ασυναρτησιών, θα στηθούν απο την στιγμή που θα βγούν απο τις σακκούλες και τις κάσσες τους και θα αρχίσουν να δείχνουν την ζητούμενη Μακεδονία απο το αεροδρόμιο Μακεδονίας, την Θεσσαλονίκη, τον Λευκό Πύργο, την διαδρομή απο την Έδεσσα με τα αγάλματα των Μακεδονομάχων με τα κομμένα κεφάλια μέχρι και την σύναξη στην Μελίτη. Μέχρι και τους οπαδούς του Ουράνιου Τόξου, των οποίων η συμπεριφορά μπορεί και να εκτραχυνθεί με ανάλογη αντίδραση απο τους υπολοίπους.


Ανάλογα δε με τις περιπτώσεις (α) και (β) θα πρέπει θεωρητικά να είναι και τα τηλεκατευθυνόμενα σχόλια. Και μόνο για τα σχόλια αυτά, που σε καμία περίπτωση δέν φαίνεται να είναι ευνοϊκά, καθώς ή όλη ιστορία δέν είναι παρά ένας άθλιος και ενορχηστρωμένος εκβιασμός, η προς αποφυγήν τετελεσμένων έγκαιρη αντιμετώπιση με την επιστροφή της επιστολής στον Γκρούεφσκυ ως απαράδεκτης - απ' ευθείας ή μέσω ΟΗΕ - και την υπόμνηση ότι κάθε ενέργεια με αναβιώσεις αλυτρωτισμών με γιορτές και πανηγύρια στον εθνικό μας χώρο θα αποτελεί για εμάς τους Έλληνες casus belli, νομίζω ότι, είναι η πλέον αποτελεσματική αντιμετώπιση. Και με την υποσημείωση προς κάθε ενδιαφερόμενο ότι η αρνητική θέση της χώρας μας στην είσοδο των Σκοπιων στο ΝΑΤΟ δικαιώνεται εκ των πραγμάτων για ακόμα μία φορά.


Δεν μπορώ να πιστέψω ότι, ύστερα απο την επιστολή του Γκρούεφσκυ υπάρχει διαφορετική πρόβλεψη εξελίξεων. Όπως δέν μπορώ να πιστέψω ότι ο Καραμανλής δέν έχει την ευχέρεια να προβλέψει, να σταθμίσει και να κατανοήσει τους κινδύνους, που θα προκύψουν, άν αφήσει την εξέλιξη των πραγμάτων στην τύχη τους με την γνωστή απραξία που τον διακρίνει.
ΠΕΛΙΑΣ

Κυριακή 13 Ιουλίου 2008

<ΕΙΣΒΟΛΗ> ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ

Ξαφνική «εισβολή» Σκοπιανών στη Φλώρινα

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ 12/7/08
Απόρρητο διπλωματικό έγγραφο από τα Σκόπια προειδοποιεί ότι ακραίοι εθνικιστές ετοιμάζονται να προπαγανδίσουν και στη χώρα μας την ύπαρξη «μακεδονικής μειονότητας»

Στο σχέδιό τους είναι να τις μεταφέρουν το επόμενο Σαββατοκύριακο και μέσα στην Ελλάδα. Ετσι σκοπεύουν να φέρουν κόσμο από την ΠΓΔΜ σε γειτονικές περιοχές της Μακεδονίας, με επίκεντρο τη Μελίτη της Φλώρινας και να διοργανώσουν παράλληλα με τα Σκόπια εκδηλώσεις της «4ης παγκόσμιας συνάντησης παιδιών-προσφύγων από την Αιγαιατατική Μακεδονία», σε μια προσπάθεια να εμφανιστεί διεθνώς ότι υπάρχει θέμα «μακεδονικής» μειονότητας.
Το ελληνικό υπουργείο των Εξωτερικών έχει ενημερωθεί εγκαίρως για το θέμα από το γραφείο του ελληνικού συνδέσμου στα Σκόπια με έγγραφο που αποκαλύπτει σήμερα το «Εθνος της Κυριακής».
Πέρα από τις εκδηλώσεις που προγραμματίζονται στη Μελίτη Φλώρινας, όπως ενημερώνει ο Σύνδεσμος, βρίσκεται προ των πυλών η εφαρμογή σχεδίου για τη διεκδίκηση περιουσιών στην Ελλάδα.

Αναμένεται μάλιστα προσφυγή ακόμα και σε αμερικανικά δικαστήρια από όσους είναι υπήκοοι των ΗΠΑ, κατά τα πρότυπα της διαδικασίας που ακολουθήθηκε για τις εβραϊκές περιουσίες.
«Δική μας η Θεσσαλονίκη»
Η σημερινή ηγεσία της ΠΓΔΜ παράλληλα με τον εθνικιστικό οίστρο στο εσωτερικό, καλλιεργεί και τον αλυτρωτισμό απέναντι στην Ελλάδα, ενώ κινητοποιεί και τους καταγόμενους από την ΠΓΔΜ σε όλο τον κόσμο.

Οι συγκεντρώσεις και πορείες τους με συνθήματα για «Μεγάλη Μακεδονία που φτάνει μέχρι το Αιγαίο», για «δική» τους Θεσσαλονίκη που θα γίνει και πάλι πρωτεύουσα της «Μεγάλης Μακεδονίας» κ.λπ. είναι, αν μη τι άλλο, αποκαλυπτικές των προθέσεων και επιδιώξεσων...
Ο Ν. Γκρούεφσκι χρησιμοποιεί για τον σκοπό αυτόν τους συλλόγους των λεγόμενων «Αιγαιατών» που υπάρχουν στην ΠΓΔΜ και έχει θέση υπό τη σκέπη του τις δραστηριότητες της λεγόμενης «Οργανωτικής Επιτροπής Εκδηλώσεων για τη Συμπλήρωση Εξήντα Ετών από την Εξοδο των Παιδιών - Προσφύγων από την Αιγαιατική Μακεδονία» και της 4ης Παγκόσμιας Συνάντησης στα Σκόπια.

Κυριακή 6 Ιουλίου 2008

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΑΠΟ ΣΚΟΠΙΑ

Του Γιώργου Κ., από τα Σκόπια.
greece-salonika.blogspot.com.
Η πέτρινη πλάκα που βλέπετε έχει τοποθετηθεί απ΄τους Σκοπιανούς ακριβώς μπροστά στην είσοδο του κτιρίου της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ στo κέντρο της πρωτεύουσας τους.

Η πλάκα αυτή,σύμφωνα με τους ίδιους, έχει βρεθεί στην περιοχή του Βαλάντοβο. Ως εδώ όλα καλά...
Την βρήκανε-λέει-"στη μακεδονική γη,την αναδείξανε και την τοποθέτησαν στην είσοδο του κτιρίου" να την βλέπει κάθε μέρα ο Γκρουέφσκι και ο Μιλοσόσκι και να θυμούνται το "ένδοξο παρελθόν τους" για να μη κάνουν πίσω.

Πόσο ανεγκέφαλοι μπορεί να είναι;;;
H ΠΙΝΑΚΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΗ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ!! ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΣΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΣ;; Στα Ελληνικά! Στη γλώσσα δηλαδή που μιλούσε ο Μ.Αλέξανδρος.

Ο κ.Γκρουέφσκι χρειάζεται μεταφραστή για να τη διαβάσει.Το ίδιο και ο κ.Μιλοσόσκι.Το ίδιο και οι ξένοι διπλωμάτες (βλ.Νίμιτς,Όλι Ρεν,κλπ) που τους επισκέπτονται.

Εγώ πάλι, ένας απλός Έλληνας μικροεπενδυτής στην ΠΓΔΜ, τη διαβάζω κατευθείαν.Όπως όλοι μας..Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε κανένα άλλο επιχείρημα...Θα έπρεπε να είναι σε θέση να αντιληφθούν και οι ίδιοι πως οι Σλάβοι δεν έχουν καμία σχέση με την αρχαία Ελληνική ιστορία...