Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

ΚΙΝΔΥΝΟΣ : ΤΟ ΟΝΟΜΑ "ILLINDENSKA REPUBLIKA MAKEDONIJA" ΠΡΟΤΕΙΝΑΝ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ


«Δημοκρατία της Ίλιντεν Μακεδονίας» (Ilindenska Republika Makedonija) είναι το νέο όνομα το οποίο πρότειναν οι ίδιοι οι Σκοπιανοί για να «δελεάσουν» την Αθήνα με μια πρόταση που κρύβει έναν μεγάλο κίνδυνο.

Το Ίλιντεν έχει μεγάλο ιστορικό συμβολισμό καθώς η εξέγερση του Ίλιντεν  στις αρχές του 20ου αιώνα είχε ως απώτερο στόχο τη δημιουργία αυτόνομης «Μακεδονίας», στην οποία θα περιλαμβάνονταν και ελληνικά εδάφη!

Βέβαια πρόκειται για άλλη μια σκοπιανή πονηριά. Καθώς έτσι θα δώσει στην περιοχή τους το καθεστώς «μέρους της Μακεδονίας» άρα θα υπάρχει και η «υπόλοιπη».

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι η εξέγερση του Ίλιντεν εορτάζεται στα Σκόπια ως «εθνική επέτειος». Ακόμα και να το σκέφτονται στην Αθήνα είναι το λιγότερο αφελές...

Πάντως η πρόταση αυτή δείχνει πως στα Σκόπια συνεχίζουν ακάθεκτοι τις «βαλκανικές πονηριές» και δεν πρέπει να υπολογίζουν ιδιαίτερα την νοημοσύνη των Αθηνών.

Σύμφωνα με το σκοπιανό μέσο a1on.mk «Δημοκρατία της Ίλιντεν Μακεδονίας» είναι το όνομα που φέρεται να έβαλε στο τραπέζι ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ και μάλιστα το οποίο του επιτρέπουν όλες οι πολιτικές παρατάξεις να το χρησιμοποιήσει ως erga omnes.

Δεν υπάρχουν σχόλια: