Κυριακή 25 Μαΐου 2008

ΒΕΤΟ, ΒΕΤΟ ..... ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΒΕΤΟ

Νέες προκλητικές δηλώσεις

Νέες προκλητικές δηλώσεις έγιναν από τα Σκόπια, αυτή τη φορά από τον Αρχιεπισκόπο της αποκαλούμενης «Μακεδονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας». Μιλώντας, παρουσία του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, στη Ρώμη στον τάφο του Αγίου Κυρίλλου έθεσε θέμα Θεσσαλονίκης και ανέφερε ότι σήμερα, στη γενέτειρά του πόλη έχουν γίνει όλα στάχτη και σκόνη και δεν έμεινε ούτε γράμμα από τη γλώσσα τη δική του και τη δική μας, ενώ αμφισβητείται και το όνομα της χώρας.

Άμεση ήταν η απάντηση της υπουργού Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη η οποία έκανε λόγο για παρωχημένο και ανιστόρητο αλυτρωτισμό, επικίνδυνο για την περιφερειακή συνεργασία και σταθερότητα στην ευπαθή περιοχή των Βαλκανίων. Τα όσα προκλητικά και απολύτως απαράδεκτα ειπώθηκαν, προσθέτει η κ.Μπακογιάννη, επιβεβαιώνουν την ορθότητα της ελληνικής επιχειρηματολογίας και η γειτονική χώρα για όσο χρόνο παραμένει δέσμια λογικών αλυτρωτισμού του παρελθόντος δεν μπορεί να προσβλέπει σε Ευρωπαϊκό και Ευρωατλαντικό μέλλον.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς οι γείτονές μας οι Σκοπιανοί δεν έχουν συνετιστεί ακόμα και το Ελληνικό ΒΕΤΟ για την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ δεν τους έγινε μάθημα.

Επομένως η μοναδική πλέον λύση είναι να αποτραπεί η είσοδός τους στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ με επαναλαμβανόμενα Ελληνικά ΒΕΤΟ μέχρι να καταλάβουν οτι δεν είναι αυτοί το κυρίαρχο μέλος του "Μακεδονικού" αλλά η Ελληνική πλευρά που έχει το δίκαιο με το μέρος της.

Η οποιαδήποτε ελληνική υποχωρητικότητα θα τους ενθαρρύνει για περισσότερες αξιώσεις.

Γι' αυτό λοιπόν συνεχόμενα ΒΕΤΟ μέχρι να διαλυθεί το κρατίδιο και να επιλυθεί το θέμα οριστικά.